ЗМІСТ ВСТУП 1. СУТНІСТЬ ВИТРАТ. ПОНЯТТЯ ВИТРАТ З ПОГЛЯДУ ЕКОНОМІСТА ТА БУХГАЛТЕРА. 1.1 Класифікація загальновиробничих витрат виробництва. 1.2 Фактори, що впливають на організацію обліку витрат 1.3 Облік загальновиробничих витра 1.4 Документальне оформлення накладних витрат 2. СТРУКТУРА УПРАВЛІННЯ ВИРОБНИЦТВОМ 2.1 Характеристика Кременчуцького Пивоварного заводу 2.2 Облікова політика 2.3 Розподіл загальновиробничих витрат 3. АНАЛІЗ ВИЗНАЧЕННЯ ВІДХИЛЕНЬ ФАКТИЧНИХ ВИТРАТ ВИРОБНИЦТВА ВІД ПЛАНОВИХ ВИСНОВКИ СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ ДОДАТКИ ВИСНОВКИ Cобівартість та витрати є найважливішими економічними категоріями. Їхній рівень багато в чому визначає розмір прибутку і рентабельності підприємства, ефективність його господарської діяльності. Зниження й оптимізація витрат є одними з основних напрямків удосконалювання економічної діяльності кожного підприємства. В залежності від виду продукції, характеру технологічного процесу, особливостей переробки сировини використовують різні методи калькулювання (оцінки) витрат. До основних та найбільш практичних належать: метод прямого розрахунку, розрахунково-аналітичний метод, нормативний метод, параметричний метод, коефіцієнтний метод, метод виключення витрат, комбінований метод. Проте основним завданням економіста є не тільки підрахування вже наявних витрат, але і знаходження всеможливих шляхів зниження загальновиробничих витрат. В середині підприємства витрати можна знижувати за рахунок зміни норм використання сировини, зменшення витрат живої праці на одиницю продукції тощо. Для цього розроблено ряд показників (індексів), які нині широко використовуються на підприємствах. Отже, кожен керівник закладу, а з ним і економісти, і бухгалтери безпосередньо включені у процес, пов'язаний зі шляхами зниження даних витрат. стор.45 Замовити роботу
|